top of page
Image by Baher Khairy

Veteran Garage

Ola Thorslund

Vår medarbetare, Ola Thorslund, är uppvuxen i Hotrods Custom världen. Ola har hängt på i sin fars däckspår på bilutställningar runtom i Sverige och Europa. Hans far, Olle, som är riktigt vass på att bygga, har kammat hem ett hundratal priser genom åren.

Ett av Olas senare projeket på Bilskadeteknik, en Mercedes Roadster V170 från 138, kan du se här.

Olas Mercury.jpg

Som 16-åring köpte Ola sin första bil från USA, en Mercury från år 1955. Mercuryn, som senare blev en Custom, var i riktigt dåligt skick och det tog Ola 7 år att renovera och bygga om den. 

Men skam den som ger sig, 1998 valde Ola att premiärvisa sitt projekt på Elmia Bilsport Performanceshow, där han tog hem första pris för 'Best Custom'. Efter denna vinst bar det iväg på turné med Mercuryn i Sverige, Finland och Tyskland.

 

Efter Mercury-projektet, gav sig Ola på några motorcykelprojekt, Chopperbyggen.

Ola är från Stockholm, Lidingö, och flyttade till Värmland i början på 2000-talet. Då arbetade han som bilplåtslagare i Karlstad och drog sedan vidare till Norge där han jobbade med krockskadade bilar ett par år. I samma veva startade han sin firma, OlasGarage.

 

OlasGarage hel-& delrenoverar samt bygger om bilar, både karosseri och chassi. När det gäller veteranrenovering så är det inte mycket som kan stoppa honom, med 10 års heltids arbetande så tillverkar han egna plåtdelar om det inte finns att köpa. Ola har gått en plåtutbildning, Engelskt hjul, där man lär sig forma plåt och tillverkar plåtdelar till bilar. Han sysslar även med pinstriping och flammor.

mercury.jpg

Kontakt

bottom of page